Rassen

Van bij de aanvang van het Kweekstation is het nooit onze intentie geweest om een zuiver ras te creëren. Wij kweken en verkopen met andere woorden geen zuivere rassen. Wij geloven daarentegen wel in een basisras, in een stam (soort) van duiven die door de liefhebber zelf wordt gevormd, dankzij oordeelkundige kruisingen en een strenge selectie. Wij zijn tegenstanders van het kweken in zuivere bloedverwantschap want op het Kweekstation met meer dan 4.000 kweekkoppels, kan dit onmogelijk tot een kwaliteitsverbetering leiden… integendeel.

NL

Onze favorieten

Dr. Arthur Bricoux uit Joliment schreef geschiedenis op de fond. Hij was bijna onklopbaar op vluchten als Pau, Bordeaux, Dax, Sint- Vincent, Libourne, Angoulême en noem maar op.

Pol Bostijn uit Moorselede behaalde tal van nationale en internationale overwinningen op de fond en grote fond. Wie kent duiven als “Benoni”, “Chico” en “Pasport” niet?

Paul Sion uit Tourcoing was een goede vriend van Noël De Scheemaecker en bezat één van de beste Franse fondhokken, waarvan de meesten zich de rode kleur van zijn duiven herinneren, zelfs al waren de blauwe en geschelpte duiven even goed.Paul Sion aus Tourcoing war ein guter Freund von Noël De Scheemaecker. Er besaß einen der besten französischen Weitstreckenschläge. Die meisten erinnern sich noch an die rote Farbe seiner Tauben, obwohl die blauen und gehämmerten Tauben genauso gut waren.