Rassen

Van bij de aanvang van het Kweekstation is het nooit onze intentie geweest om een zuiver ras te creëren. Wij kweken en verkopen met andere woorden geen zuivere rassen. Wij geloven daarentegen wel in een basisras, in een stam (soort) van duiven die door de liefhebber zelf wordt gevormd, dankzij oordeelkundige kruisingen en een strenge selectie. Wij zijn tegenstanders van het kweken in zuivere bloedverwantschap want op het Kweekstation met meer dan 4.000 kweekkoppels, kan dit onmogelijk tot een kwaliteitsverbetering leiden… integendeel.

NL

Onze favorieten

Pol Bostijn uit Moorselede behaalde tal van nationale en internationale overwinningen op de fond en grote fond. Wie kent duiven als “Benoni”, “Chico” en “Pasport” niet?

Dr. Arthur Bricoux uit Joliment schreef geschiedenis op de fond. Hij was bijna onklopbaar op vluchten als Pau, Bordeaux, Dax, Sint- Vincent, Libourne, Angoulême en noem maar op.

Maurice Delbar was één van de vaandeldragers van de Belgische duivensport en behoeft in feite geen uitleg. Hij kweekte tal van cracks op de fond en grote fond. Zijn zoon Mic Delbar speelt nog steeds succesvol.